STHLM Fashion Week

Onsdagen den 14 februari kl. 20.01 tåg jag tåget från Borås till Sthlm. Siktet var instället på modeveckan som pågick i huvudstaden.
En vecka fullspäckad utav mode.
Största delen av tiden tillbringade jag på Style at Sthlm, Rookies and Players och Nordic shoe and bag fair i Älvsjö på Stockholmsmässan. Man har även kunnat besöka Bomullsbörsen på Södermalm, Fashion days at Berns och "+46 Trade" på Kungsholmen under dessa dagar.

Jag har matast med diverse modeshower under veckan.
Färgskalan för höst/vinter 2007 domineras av gråa toner och svart är fortfarande helt rätt. Kombinerat med de mörka färgerna syns accentfärger som rosa, plommon och kornblått. Metalictrenden ser ut att fortsätta så spara dina silver/guld leggings.

Många av visningarna var mörka som natten, bäst lyckades definitivt Fifth Avenue Shoe Repair. Det är en konst att göra svart spännande.
Läder syntes i många kollektioner i form av handskar, korsettbälten och minikjolar, de färgade strumpbyxorna hänger med ett tag till. Visst är klänningen helt rätt även i höst, men nu får den konkurrens utav minikjolen. Höstens bästa kjol slutar en bra bit upp på låret. Den höga midjan håller i sig!
Ett annat plagg som bl.a syntes hos Rodebjer, WeSC, Minimarket och Fifth Avenue Shoe Repair var byxdressen. För övrigt var det mycket oversize, lager på lager, draperingar och väldigt dressat. Den formella, klassiska kostymen utmanar till nya former och snitt.

Här är några bilder från Best of STHLM Fashion Week på Style at STHLM.

158624-82158624-81158624-80158624-79158624-86158624-85


Rapport från Rookies and Players:
Pristet för bästa montern tog Gram Design hem. 
Nominerade till Rookies and Players blev: Gram Design, van Deurs och Whyszeck.

De stora kedjorna lös med sin frånvaro. Endast KappAhl syntes till i sammarbetet med Textil Högskolan.
Vinnaren i KappAhln Design Award 2007 blev Karin Toresson. Hennes kollektion var döpt till "Passage of time" och hon beskrev den själv som en melankolisk skönhet i det perfekta och förgängliga i allt.
Kollektionen byggde på kontraster som hårt mot skört, svart mot vitt i både i färg, form och material. Hon hade verkligen lyckats med helhelten och visningen var mycket inspirerande.
Vinsten var ett stipendium på 200.000 kr och uppgiften att designa en ekoligisk kollektion hos KappAhl.

158624-83158624-84
Bilder från KappAhl Design Award. Till höger ser ni vinnaren Karin Toressons kollektion.


Vinnaren utav DHL:s designtävling där enda kriterierna var att skapa en kreation i DHL:s färger, nämligen rött och gult, blev Bea Szendfeld.

För att se visningarna från bl.a Fashion Days at Berns gå in på
www.bonmagazine.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback